WELKE SCM AUTO ALARMKLASSEN ZIJN ER?

  • Mi50 Voertuigvolgsysteem + MiBlock /// Klasse Voertuigvolgsysteem (voorheen Klasse 4/5)
  • MiBlock startonderbreker /// Klasse Startonderbreker (voorheen Klasse 1)
  • Mi9 peilzender /// Klasse Terugvindsysteem

Voor personenauto’s in Nederland zijn er in de basis 5 Kiwa SCM beveiligingsklassen. Voor iedere klasse zijn er verschillende eisen gesteld. Op deze pagina leggen we ze voor u uit.

 

Voor meer informatie over de verschillende Kiwa SCM alarmklassen kijk ook eens op SCMklasse.nl 

DEALER WORDEN?

Meld u aan op de dealer registratie pagina en wordt officiële Moving Intelligence dealer.


MELD U AAN ALS DEALER

KLASSE STARTONDERBREKER

Voorheen Kiwa SCM Alarm Klasse 1

SCM Klasse Startonderbreker is de voormalige beveiligingsklasse 1. Deze beveiligingsklasse bestaat uit een systeem (startonderbreker) met twee automatisch ingeschakelde blokkeringen. Deze blokkeringen dienen ervoor te zorgen dat een voertuig uitgerust met een SCM gecertificeerde startonderbreker (Klasse 1) niet op eigen kracht verplaatst kan worden.

Lees meer over de Kiwa SCM Klasse Startonderbreker

KLASSE ALARMSYSTEEM

Voorheen Kiwa SCM Alarm Klasse 2

SCM Klasse Alarmsysteem is de nieuwe naam voor de voormalige beveiligingsklasse 2. Deze beveiligingsklasse bestaat uit een SCM gecertificeerde startonderbreker (voorheen Klasse 1) aangevuld met een inbraakdetectie en alarmering (sirene).

Lees meer over de Kiwa SCM Klasse Alarmsysteem.

ALARMSYSTEEM MET HELLINGSHOEKDETECTIE

Voorheen Kiwa SCM Alarm Klasse 3

Een SCM Alarmsysteem met hellingshoekdetectie is de voormalige Kiwa SCM beveiligingsklasse 3. Deze bestaat uit een goedgekeurde startonderbreker, driedubbele detectie en alarmering met omtrekdetectie, interieurdetectie, hellingshoek detectie, en akoestische signalering door middel van een gecodeerde noodstroomsirene en optische signalering.

Lees meer over de Kiwa SCM Klasse Alarmsysteem met Hellingshoekdetectie.

KLASSE VOERTUIGVOLGSYSTEEM

Voorheen Kiwa SCM Alarm Klasse 4/5

SCM Klasse Voertuigvolgsysteem is de nieuwe naam voor de voormalige beveiligingsklasse 4 én 5, aangevuld met een extra startonderbreker.
Een voertuigvolgsysteem is een beveiligingssysteem waarmee uw auto na diefstal gevolgd, opgespoord en geblokkeerd kan worden. Dit beveiligingssysteem bestaat uit een volgsysteem en een startonderbreker.

Lees meer over de Kiwa SCM Klasse Voertuigvolgsysteem.

KLASSE TERUGVINDSYSTEEM

Peilzender – na-diefstalsysteem – terugvindsysteem

De SCM beveiligingsklasse Terugvindsysteem (TV01) is sinds juni 2016 door Kiwa SCM in het leven geroepen. Een SCM goedgekeurd terugvindsysteem is een na-diefstalsysteem dat ervoor zorgt dat een voertuig, conform de norm, binnen 24 uur in Nederland teruggevonden dient worden. Kiwa SCM TV01 certificering is mogelijk, mits het voertuig voorzien is van een Kiwa SCM gecertificeerde basisbeveiliging.

Lees meer over de Kiwa SCM Klasse Terugvindsysteem.